Bonjour!


Frankrike är internationellt känt för sin mat. Färska baguetter och criossanter samt en klassisk löksoppa är kanske något som man förknippar allra mest med Frankrikes många godbitar, men jag kommer dela med mig av en av dem godaste sopporna jag någonsin smakat... Nämligen en fransk tomat-basilika soppa. Utmärkt som förrätt, varmrätt, eller något varmt en kylig kväll i November.

Tomat-Basilika soppa ( 2 personer)

Ingredienser:
4-5 stycken tomater (skalade och hackade)
4 dl tomat juice
vegetabilisk buljong
1 dl matlagningsgrädde
50 gram osaltat smör
1 krm salt
1 krm svartpeppar
färska basilika blad

Gör så här :
Kombinera tomaterna, tomatjuicen, och buljongen i en kastrull och låt koka på låg värme i ca 30 minuter. Mosa till en purée med hjälp av en blender eller stavmixer ihop med basilika bladen. Fortsätt låta puréen koka, och tillsätt grädde, smör, och kryddor. Rör runt, och garnera med färsk basilika. En färsk baguette är inte fel att ha som tilltugg.
Bon apetit!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

isasmatresa

En personlig online kokbok med smaker från så gott som varje kontinent. Kontrasterna från sött till salt, starkt till mild, alla smaker i en blandad kompott av recept tagna av egna resor och erfarenheter från några av världens mest mat kulturella platser.

RSS 2.0