Xin cháo!


Vietnamesiska vårrullar
ingredienser:
Vietnamesisk ris papper (finns vid Asiatiska butiker, möjligtvis också på Willys)
4 morötter
en halv gurka
färsk koriander
Bön groddar
Vårlök
Grillad kyckling
Risnudlar, alternativt glasnudlar ( finns på Willys)
Gör såhär :
Lägg ris pappret i vatten i ca 20 min, så att det blir mjukt och lätt att arbeta med. Skär, eller riv med rivjärn alla grönsaker så att det blir mycket smala bitar. Ta ett kyckling bröst eller två och antingen grilla eller steka med smör, salt, och peppar, och skär i mindre strimlor eller bitar. Nudlarna skall också blötläggas i ca 15 minuter, sedan kokas enligt anvisningar på förpackningen.
När alla ingredienser är färdiga för att äta så kan man ta fram rispappret och lägga upp en på en talrik. Lägg lite grann av varje ingrediens på rispappret, och rulla ihop.
En god sås att ha till
Ingredienser:
Färsk koriander
2 vitlöks klyftor
palm socker, alternativt finkornigt råsocker
2 lime
soya ( Thailändsk soya finns att köpa på Willys och är som en "light" version av kinesisk soya, mindre tung i smak och inte like stark i färg. Kalori snålare också)
Sweet chili sås
1 dl vatten
Krossade jordnötter
Gör så här :
Mosa koriander, vitlök, lime juice, och socker i en stor mortel tills det är som en purée. Tillsätt soya och rör ihop. I en kastrull koka ihop 1 dl vatten, och lika mycket sweet chili sås. Tillsätt puréen, och låt koka några minuter. Rör ihop, och tillsätt krossade jordnötter. Serveras varmt eller kallt.

Kommentarer
Trackback