Jambo!


I Afrika så är matkulturen inte särskilt välkänd i övriga världen, vilket delvis kan bero på fördomar om svält och fattigdom... men mat måste det ju ändå finnas och lagas på något vis. En god vän till mig är från Nigeria och delar med sig av ett recept som han brukade laga hemma. Det är en slags färs som man äter ihop med grönsaker. Man kan göra det på nötfärs, blandfärs, lammfärs... vad man än föredrar. Jag gjorde det på nötfärs.
Salladswraps med färs

Ingredienser:

400 gram valfritt färs
3 dl vatten
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 matsked sambal olek
1-2 matskedar soja
2 matskedar råsocker

salladsblad
majs
tomat
sötpotatis
eventuellt fler valfri grönsaker

Gör såhär :

bryna färset i olja, sedan tillsätt vatten. Låt koka och tillsätt resten av ingredienserna och rör runt tills välblandat.

Serveras i salladsblad ihop med flera önskade grönsaker, jag använde även sweet chili sås som dressing.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

isasmatresa

En personlig online kokbok med smaker från så gott som varje kontinent. Kontrasterna från sött till salt, starkt till mild, alla smaker i en blandad kompott av recept tagna av egna resor och erfarenheter från några av världens mest mat kulturella platser.

RSS 2.0