¡Hola Mexico


Vi vandrar vidare till Mexiko! Magnifika Mexiko... där stark salsa och chips är vardag och det finns fler sätt att tillaga bönor på än vad Sverige kan tillaga potatis på. Mexikansk mat är kryddig, stark, och oftast ostig. En krydda som är distinkt och mycket väl använd är cilantro, men det är svårt att hitta i Sverige. Är det fredag kväll och du inte har hittat taco suget så rekomenderar jag att du knäcker en Corona med lime och följer mitt recept på hur man gör quesadillas!
Mexikanska quesadillas

ingredienser:

tortilla bröd
400 g kyckling
riven ost
gul lök
paprika
salt
peppar


Gör så här:

Tillaga kyckling på önskat vis... kan grillas, stekas, ugnsbakas, etc. Krydda med salt och peppar och marinera eller krydda till egen smak. Kan använda Santa Maria taco kryddor också. När kycklingen är klar, sprid ut riven ost över ett tortilla bröd, och sedan sprid ut hackad lök och paprika. Lägg ut tärnade kyckling bitar, och sedan lägg på ett till tortilla bröd som ett " lock" Sätt in i ugnen på en plåt ( 200 grader) i ca 5 min eller tills osten smält och brödet är gyllenbrunt.

Skär i bitar eller ät hel... kan serveras med salsa, gräddfil, grönsaker, eller guacamole. 

Isabelles Guacamole

ingredienser:

2 mogna avocados
1 vitlöks klyfta
1 pärl lök
1-2 tomat
1/2 lime
1 msk råsocker
salt
peppar


Gör så här:

Använd avocados som är rätt mjuka, absolut inte stenhårda, men heller inte purée mjuka. Skala och ta ur kärnan, lägg i skål. Skär tomaten i rätt små bitar, och fin hacka löken. Tillsätt med avocadon. Pressa eller finhacka vitlöken, och pressa ur saften från en 1/2 lime och tillsätt i skålen. Rör omkring och mosa allting, och tillsätt sedan råsocker och salt och peppar efter smak. Rör omkring, och njut av smaken ihop med varma quesadillas.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

isasmatresa

En personlig online kokbok med smaker från så gott som varje kontinent. Kontrasterna från sött till salt, starkt till mild, alla smaker i en blandad kompott av recept tagna av egna resor och erfarenheter från några av världens mest mat kulturella platser.

RSS 2.0