G'day Mate!

Vi fortsätter våran matkulturiska resa vidare till otroliga Australien! Australien är såklart känt för det varma klimatet och bra utbud av fisk till middag, men jag delar med mig ett recept på ett riktigt gott bananbröd som kan ätas till frukost, brunch, lunch, mellanmål, eller dessert. Kan serveras med lönnsirap, honung, glass, grädde, philadelphia ost, smör eller vad man än kan tänka sig. Den är perfekt att slänga ihop när man har en bunt bananer hemma som börjar gå åt det bruna hållet. Man kan alltid frysa in bruna bananer också och sedan ta fram och göra bananbröd på det vid senare tillfälle.

Australiensk bananbröd

Ingredienser:

125 g smör
4 mogna bananer
1,5 dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 krm kardemumma
1 krm mald kryddnejlkia
3,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Gör såhär:

Börja med att smälta smöret och låta det svalna. Mosa bananer och ägg tillsammans, och sedan tillsätt resten av ingredienserna men ta bakpulver och mjöl sist. Häll smeten i en form och grädda i ugnen på 175 grader i ca 50 minuter.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

isasmatresa

En personlig online kokbok med smaker från så gott som varje kontinent. Kontrasterna från sött till salt, starkt till mild, alla smaker i en blandad kompott av recept tagna av egna resor och erfarenheter från några av världens mest mat kulturella platser.

RSS 2.0