¡Hola


Hej från Venezuela!
Ett land som man vet alldelles för lite om enligt mig. Vad det gäller matkultur så är det mesta inspirerat av USA. Det Venezuela har att erbjuda är fantastiska tropiska juicer, och mycket gott grillat kött. Jag kommer dela med mig av en efterrätt ifrån Venezuela som är gjort på kokbanan. Kokbanan ser nästan ut som en vanlig banan, förutom att den är grön, lite större, och svårskalad. Själva fruktköttet är mer som en rå potatis än en söt frukt, så man skall inte äta den rå. (därav namnet kok- banan..)
Friterad kokbanan från Venezuela

ingredienser:

frityrolja
1 kokbanan
socker
kanel

Gör så här:

Skiva kokbananen, och doppa i socker och kanel. Fritera sedan i frityrolja i en fritös eller i en djup kastrull tills den blir gyllenbrun. Rekomenderar att servera med glass och färska frukter.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

isasmatresa

En personlig online kokbok med smaker från så gott som varje kontinent. Kontrasterna från sött till salt, starkt till mild, alla smaker i en blandad kompott av recept tagna av egna resor och erfarenheter från några av världens mest mat kulturella platser.

RSS 2.0