สวัสดี!


Som så många svenskar redan vet, så har Thailands matkultur bara blivit mer och mer populär under dem senaste åren. Ljuvliga exotiska smaker av sött och hett blandas ihop till en fantastisk matsensation. Man får inte missa att äta Pad thai gai nudlar, eller en papaya sallad. Jag älskar personligen vårrullar, så här kommer ett gudomligt gott recept på thailändska vårrullar, som är lätt att göra, och bra att ha i frysen så man kan äta när man vill.
Man får i princip ha i precis vad man vill, dock rekomenderar jag följande ingredienser.
Thailändska vårrullar
Ingredienser:
400 g fläskfärs
glasnudlar
morötter
shiitake svamp
vitkål
vårlök
soya
oyster sauce ( finns på Willys)
salt
peppar
rispapper ( finns som kylvara på flesta thaishoppar)
torkade chili kärnor (för styrka)
Gör så här:
Om rispappret är fryst, tina tills det blir lätt att "riva isär". Men det får inte heller bli för torrt. Stek köttfärsen, och lägg glasnudlarna i blöt. Fin riv morötter, vitkål, vårlök, och fin hacka svampen. När allting är hackat och färdig stekt så kombineras allt i en stor wok panna. Tillsätt ungefär 3 matskedar soya, och 5 matskedar oyster sauce. Vill man ha lite starkare så kan man tillsätta torkade chili kärnor. Tillsätt salt och peppar efter smak. Till slut bör det bli som en stor nudelblandning.
Till sist är det bara att ta ett rispapper och lägg ca en sked av fyllning i mitten av pappret. Rulla först en gång uppåt, vik in sidorna, och fortsätt rulla. Det kan ibland vara svårt att få sista biten att fastna ihoprullad, då kan man använda sig av ett kläckt ägg och en pensel för att "klistra fast" vårrullarna.
Efter vårrullarna är färdig rullade så kan man antingen använda sig av en fritös om man har en, eller så kan man använda en djup kastrull eller liknande och fylla med frityr olja. Placera försiktigt ner vårrullarna och låt friteras tills dem är gyllenbruna. Serveras med sweet chili sås.

Kommentarer
Trackback