Goddag, goddag!



I vårat älskade Sverige har vi också en egen matkultur. Klassisk svensk mat består ju oftast av kött och potatis av något slag. Finns det något mer svenskt än köttbullar, lingonsylt, sill, kroppkakor, eller pytt i panna? På tal om pytt i panna så finns det någonting som svenskar gör extra bra i jämförelse med många andra länder. Det är att uttnytja befintliga resurser, att alltså använda sig av det som redan finns hemma och inte låta någonting gå till spillo. Som till exempel då pytt i panna, ta gamla rester och blanda ihop till en ny maträtt. Vi svenskar är ett steg före många andra i hållbar utveckling. En av mina favorit maträtter som är enkel att slänga ihop om man har potatismos hemma, är potatisplättar. Perfekt som en lätt lunch eller till lite bacon som middag.

Potatisplättar

Ingredienser:

Halvliter potatismos
1 ägg
2-3 matskedar vetemjöl
1 krm muskot
1 krm salt
1 krm peppar
smör
Gör så här : bland ihop alla ingredienser, och stek med smör i en stekpanna i form av små plättar på medel hög värme.
Serveras med jordgubbssylt, marmelad, lingonsylt, etc.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

isasmatresa

En personlig online kokbok med smaker från så gott som varje kontinent. Kontrasterna från sött till salt, starkt till mild, alla smaker i en blandad kompott av recept tagna av egna resor och erfarenheter från några av världens mest mat kulturella platser.

RSS 2.0